Informatiemanagement - Grit, Roel, 1954- (Groningen : Noordhoff Uitgevers, 2019)
Informatiemanagement biedt je een breed overzicht van het vakgebied ICT en informatiemanagement. Het maakt je bekend met veelgebruikt jargon en reikt je ook praktische hulpmiddelen aan om 'klussen' op ICT-gebied aan te pakken. Informatiemanagement bestaat uit twee delen. Het eerste deel behandelt de basiskennis om mee te kunnen denken en beslissen over automatisering en informatievoorziening. Onderwerpen die aan bod komen, zijn: organisaties en informatie, persoonlijk informatiemanagement, hardware en systeemsoftware, informatiesystemen, informatiebeveiliging, netwerken en internet, databases, big data, privacy, blockchain en werken in de automatisering. Het tweede deel van het boek biedt instrumenten om ICT-projecten aan te pakken, zoals het opstellen van een informatieplan (ICT-plan), het uitvoeren van een informatievooronderzoek, het maken van een invoeringsplan voor nieuwe software en het ontwerpen van een informatiesysteem. Ook leer je hoe je procedures in de ICT moet opstellen en krijg je een inleiding in SQL.
Keywords: Informatiemanagement