Bij mij thuis - Bakali, Somia, ....-; De Bode, Ann, 1956- (Kalmthout : Van Halewyck, 2019)
In dit vrolijke prentenboek maken we kennis met Aicha en Sep. Ze zijn goede vriendjes én buren van elkaar. De familie van Aicha komt uit Marokko, de ouders van Sep zijn in deze stad geboren en getogen. Aicha vertelt over haar familie, hun dagelijkse leven en hun gewoontes. Tegelijk kijkt ze daarbij naar haar buren en hoe die dezelfde dingen ervaren. Bij mij thuis legt op een prachtige en heel eenvoudige manier uit waarin westerse en moslimgezinnen van elkaar verschillen. Maar het maakt evengoed duidelijk dat we allemaal eigenlijk hetzelfde zijn, ook al ziet onze omgeving er anders uit, of hebben we andere gewoontes en tradities.
3-5
Keywords: Andere culturen. -- Dagelijks leven