Siens hemel - Dumon Tak, Bibi, 1964-; van Haeringen, Annemarie, 1959- (Amsterdam : Em. Querido's Kinderboeken Uitgeverij, 2017)
Er stonden zwarte wolken aan de hemel toen Sien vertrok. De lucht rommelde. De regen trommelde. Maar wij hoorden alleen Siens laatste, allerlaatste adem. Bij een afscheid lijkt de hemel soms oneindig zwart, maar voorbij dat zwart, hoe donker ook, komt toch weer kleur.
3-5
Bekroond met een Zilveren Griffel 2017
Keywords: Afscheid; Dood