Leren met de muzen : richting geven aan muzische vorming op school. - Onderwijssecretariaat van de Steden en Gemeenten van de Vlaamse Gemeenschap (Brussel : Politeia, 2011)
Deze OVSG-wijzer wil een kader aanreiken waarin de muzen tot leven kunnen komen, in elke klas, in elke school. Het hele schoolteam vindt hier de elementen om een visie op muzische vorming te ontwikkelen en uit te bouwen. Leren met de muzen zet de individuele leraar aan om muzisch te werken met kinderen en om daar samen van de genieten. Deze publicatie richt zich niet alleen op de klaspraktijk, maar ook op het ondersteunend schoolbeleid. Wat betekent het wanneer muzische vorming een prioriteit is waar we als team werk van willen maken? We zoeken antwoorden op drie vragen: Waarom zijn we met muzische vorming bezig? Wat houdt een goede muzische klas- en schoolpraktijk in? Hoe geef je dit vorm in de praktijk? Deze publicatie verschijnt in de reeks OVSG-wijzer voor het basisonderwijs
Keywords: Basisonderwijs; Muzische vorming