Fan van Frans : zo pak je het aan in de basisschool - Bijnens, Helena, ....-; Buyck, Tamara, ....-; Dewaele, Katrien, ....-; Martens, Liesbeth, ....-; Schouterden, Sofie, ....-; Van den Berghe, Ellen, ....-; Van den Berk, Brenda, ....-; Wouters, Carmen, ....- (Gent : Owl Press, 2022)
Studenten in opleiding, onderwijzers in het werkveld, lerarenopleiders en allen die fan van Frans zijn, krijgen in dit handboek een didactisch kader voor Frans in de basisschool. de acht auteurs van vier lerarenopleidingen willen met dit handboek een gedragen visie weergeven van de recente didactiek voor Frans in de basisschool. Hierbij is er aandacht voor zowel taalinitiatie als voor de functionele kennis (uitspraak, woordenschat en grammatica) en de vaardigheden (luisteren, lezen, spreken, mondelinge interactie en schrijven) van het formeel onderwijs. Fan van Frans toont hoe je Frans als vreemde taal op een goede manier kan aanleren in de klas. Daarbij wordt onder andere gefocust op de differentiatie, de evaluatie en de feedback die onontbeerlijk zijn in het vreemdetalenonderwijs. Daarnaast reiken de auteurs allerhande liedjes, gedichten, video's, prentenboeken, taalspelletjes en online tools aan, om Frans een extra boost te geven. Deze volledig herziene editie bevat handige QR-codes waarmee je dat lesmateriaal kant-en-klaar kan downloaden en een volledig uitgewerkte voorbeeldles inclusief werkbundel en evaluatieformulier.
Keywords: Didactiek Frans