Van logistieke flow tot supply chain - Pasbecq, Sophia, ....-; Van Bastelaere, Karen, ....-; Dierckx, Barbara, ....-; Willaert, Myriam, ....-; Hulsmans, Steven, ....-; Pinxteren, Jan, ....-; Hintjens, Joost, ....-; Walberg, Pieter, ....- (Gent : Owl Press, 2021)
Een blikje frisdrank, een zomerse jurk, de nieuwste smartphone. Zaken die we als vanzelfsprekend beschouwen in ons dagelijks leven hebben vaak al een hele weg afgelegd voordat ze bij de klant terechtkomen. Als je jezelf afvraagt welke weg, dan betreed je het domein van de logistiek. Dit handboek gidst de studenten doorheen het complete logistieke proces. Een historisch kader schetst hoe logistiek een steeds belangrijkere plaats ging innemen in de samenleving. Nadien worden de basisconcepten uit de sector verklaard, net zoals de belangrijkste deelgebieden: inkoop, productie, distributie en retourstromen. Dit gebeurt aan de hand van de nodige theoretische informatie, maar net zo goed door oefeningen en herkenbare praktijkcases, waardoor de leerstof steeds behapbaar blijft. Welke innovaties vinden er vandaag plaats? Hoe kunnen we duurzaamheid waarborgen? Wat is het verschil tussen de logistieke flow en supply chain management? Deze en andere hamvragen worden vakkundig toegelicht in dit rijkelijk geïllustreerde en actuele handboek.
Keywords: Logistiek