De mammoet had willen zingen en andere verhalen over dieren - Tellegen, Toon, 1941-; Oleynikov, Igor, ....- (Amsterdam : Em. Querido's Uitgeverij, 2022)
In deze bundel met nieuwe verhalen over de eekhoorn, de mier en de andere dieren, verlangen veel dieren naar verandering. De struisvogel wil een nek die langer is dan die van de giraf, de ijsbeer zou willen dat het een keer echt koud was, en de olifant wil niet langer telkens weer uit een boom vallen. De mammoet had zo graag willen leren zingen. Maar daarvoor is het te laat. Uitgestorven is uitgestorven… Met illustraties in kleur van Igor Oleynikov, die in 2018 voor zijn hele oeuvre de Hans Christian Andersen Award ontving.
9-11
Keywords: Dierenverhalen