Koning van Katoren - Terlouw, Jan Cornelis, 1931- (Rotterdam : Lemniscaat, 2021)
Stach droomt ervan om koning van het land Katoren te worden. De oude koning is zeventien jaar geleden overleden en er is nog steeds geen opvolger. De zes ministers die het land tijdelijk besturen, geven Stach zeven opdrachten. Als Stach erin slaagt die te vervullen, wordt hij de nieuwe koning van Katoren. Maar zoeken de ministers eigenlijk wel een nieuwe koning?
10-12
Gouden Griffel 1972
Keywords: Maatschappijkritiek