Het uur nul - Bracke, Dirk, 1953-2021 (Antwerpen : Infodok/Standaard Uitgeverij, 2021)
Ben leidt een vrij onbezorgd tienerleven. Hij lummelt na school wat rond met vrienden, rookte weleens een jointje en wordt verliefd. Tot hij op zijn zestiende van de dokter te horen krijgt dat hij seropositief is. Zijn wereld wankelt. Hij wil een einde maken aan zijn passionele relatie met de veertienjarige Diana. Angstvallig houdt hij zijn geheim verborgen voor zijn omgeving. Zij die het toch vernemen, reageren verbijsterd. Met de moed der wanhoop klampt Ben zich aan het leven vast...
14+
Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen 1998
Keywords: Aids