Verschuivingen - Hertmans, Stefan, 1951- (Amsterdam : De Bezige Bij, 2022)
Wat kun je zeggen over de eigen tijd? Eén ding voelen we allen, stelt Stefan Hertmans in zijn bevlogen essay: dit is een tijd van overgang naar iets wat we nog maar heel gedeeltelijk beginnen te begrijpen. Allemaal zijn we getuigen, ook al weten we amper waarvan; in elk geval van onze moeilijk te ontcijferen actualiteit - en de verschuivingen die we elke dag voelen zonder ze te kunnen duiden. In scherpzinnige overdenkingen gaat Stefan Hertmans het avontuur aan om iets van deze tijdsgeest te grijpen, in een poging vast te leggen wat ons in de waan van de dag ontglipt.
Keywords: Essay