Rosa Parks - Kaiser, Lisbeth, ....-; Antelo, Marta, ....- (Rijswijk : De vier windstreken, 2020)
Toen Rosa klein was mochten zwarte kinderen niet met de schoolbus meerijden. Als ze volwassen is, besluit ze te strijden voor gelijke rechten voor zwarte mensen. Prentenboek over het leven en werk van de Amerikaanse burgerrechtenactiviste Rosa Parks. Met illustraties in gedekte kleuren. Vanaf ca. 6 t/m 8 jaar.
Keywords: Racisme; Rosa Parks