Het schrijven van een roman : levensechte personages, overtuigende decors en beeldend taalgebruik - Storm, Arie, 1963- (Amsterdam : Em. Querido's Uitgeverij, 2014)
De taal in literaire fictie werkt op een ongewone wijze. Personages zijn slechts zwarte tekentjes op papier. De bedoeling is dat die zwarte tekentjes voor de lezer tot leven komen. Hoe krijgt de schrijver dat voor elkaar? Hoe zet je het personage aan tot actie, tot denken, tot leven? Het schrijven van een roman is een geestig, serieus, soms polemisch, diepgravend, praktisch en altijd instructief cursusboek over hoe je een roman schrijft. Stap voor stap wordt de lezer ingewijd in de geheimen van de literatuur. Uitgangspunt daarbij is het literaire personage en wat dat precies is.
Keywords: Literaire techniek