Emotionele ontwikkeling : over basisbehoefte en draagkracht, kwetsbaarheid en plezier : een denk- en handelingskader voor de praktijk - Vonk, Jolanda, ....- (Leuven : Acco, 2021)
In het eerste deel maakt de lezer kennis met de theorie van diverse verschillende aspecten van emotie en het concept 'emotionele ontwikkeling'. In het (tweede) praktijkgedeelte komen onder meer de fases van de emotionele ontwikkeling en verstoringsfactoren ervan, de diagnostiek, ondersteuning en behandeling en de seksuele emotionele ontwikkeling aan bod. De praktische toepassing van dit gedegen en goed gedocumenteerde boek dient in een professioneel begeleidingskader te gebeuren.
Keywords: Emotionele ontwikkeling