Test voorbereidend rekenen 3e kleuter TVR-3K. - Van De Steene, Diane, ....-; Steyaert, Jolien, ....-; Vermeiren, Remco, ....-; Vereecken, Fien, ....- (Gent : Academic Press, 2021)
De Test Voorbereidend Rekenen voor de derde kleuterklas, TVR-3K, peilt via handelingsgerichte proeven of kinderen de voorbereidende rekenvaardigheden verworven hebben. Binnen het thema boerderij lossen de kleuters op een speelse manier 25 vragen op. Ze voeren daarbij afwisselend rekenhandelingen uit, beantwoorden vragen of duiden een antwoord op papier aan. De testmap bevat een testhandleiding, het testmateriaal en de normscores voor de derde kleuterklas. De test kan bij alle kleuters in de derde kleuterklas gebruikt worden in de periode februari/maart en werd gebaseerd op de ontwikkeldoelen voor wiskunde van het Vlaamse Onderwijs. De test werd los van een bestaande rekenmethode ontwikkeld en biedt zowel normscores op itemniveau als voor de totaalscore van de test.
Testbundel test voorbereidend rekenen 18 p.
Keywords: ergotherapie; kleuteronderwijs; logopedie; rekenen; wiskunde