Blokje om - Vanistendael, Judith, ....- (Amsterdam : Em. Querido's Kinderboeken Uitgeverij, 2018)
Een rups valt uiteen in blokjes, waar een aap over struikelt. Een oranje bol wordt een vogeltje, dat een kopvoeter wordt met een hoed die wegwaait. Kloeke geometrische vormen in felle kleuren verschuiven, rollen en transformeren vrolijk tot dieren en dingen en weer terug naar vormen. Blokje om begint en eindigt met een simpel vierkant en laat zich daartussen bekijken als een verrassende wandeling in stop-motion. Zo fantasievol en inventief dat een geel vierkant vanaf nu nooit meer gewoon een vierkant is.
3-5 jaar
Prentenboek zonder woorden
Keywords: Prentenboek; Vormen