Hier wordt gewerkt! : een kijk- en zoekboek doorheen ateliers - Segers, Gunter, ....- (Kalmthout : Pelckmans, 2021)
ETWIE, de Expertisecel voor Technisch, Wetenschappelijk en Industrieel Erfgoed van het Industriemuseum, heeft als missie om verdwijnende ambachten en vergeten beroepen in leven te houden en mee te nemen naar de toekomst. De kennis en kunde van vele vakmensen behoren tot ons cultureel erfgoed. De woelige werkplekken, machines en gereedschappen van weleer (én van vandaag) spreken tot de verbeelding, van smeedhamer over graanzuiger tot spinnewiel. Niemand begreep dat beter dan illustrator en character designer Gunter Segers. In tien boeiende panorama's loodst hij de jonge lezer langs de haven, de textielfabriek, de steenbakkerij en veel meer. In elke tekening wordt ook de link met vandaag gemaakt. Spot jij de vliegende heks, de surfende jongens of de bellende duif?
3-5
Uitgegeven met ondersteuning van ETWIE, Industriemuseum en Vlaanderen: verbeelding werkt.
Keywords: Prentenboek; Zoekboeken