Santa & de Pixies : over hoe de Kerstman de Kerstman werd - Vanderheyden, Thaïs, ....- ([Brasschaat] : De limonadefabriek, 2021)
In een koud land op het noordelijkste puntje van onze wereldbol woont Claus. Hij heeft een hart van goud en is dol op de kinderen uit het dorp. Op de kortste en koudste dag van het jaar brengt hij hen de allermooiste cadeautjes; gewoon, om hen op te beuren. De kinderen vertellen het aan andere kinderen en die vertellen het weer aan andere kinderen. Na een poosje krijgt Claus brieven en tekeningen met verlanglijstjes van kindjes over de hele wereld. Wat nu gedaan. Kan hij met zijn twee handen genoeg geschenkjes maken voor alle kindjes? Natuurlijk niet. Claus heeft hulp nodig om die klus te klaren... Hulp van iemand met een heel groot hart en magische handjes... En pootjes... Ontdek een magisch verhaal over het oudste winterfeest, het feest van de korste dag of over hoe de Kerstman, de Kerstman werd.
3-5
Keywords: Kerstman; Kerstmis