Externe controle in de praktijk - Van Loocke, Thierry, ....-; Acke, Lieven, ....-; Van Assche, Ilse, ....-; Verhoeven, Stijn, ....- (Wommelgem : De Boeck/Van In, 2022)
Meer dan ooit staan de kwaliteit en de betrouwbaarheid van financiële verslaggeving centraal in onze maatschappij. De diverse boekhoudschandalen en de nieuwe regels voor financiële verslaggeving benadrukken dat. Deze evolutie heeft de aanpak van de controle sterk beïnvloed. De identificatie van risico's is complexer geworden. De financiële verslaggeving breidt zich uit, waardoor de controle op volledigheid en juistheid toeneemt. Externe controle in de praktijk besteedt daaraan dan ook bijzondere aandacht. Bij de controle wordt veel meer tijd besteed aan het uittekenen van een risicoprofiel dan vroeger.
Keywords: Accountancy