Handboek Management Accounting : kostprijsberekening voor managementbeslissingen - Everaert, Patricia, 1968-; Hoozée, Sophie, 1985-; Bruggeman, Werner, 1952- (Antwerpen : Intersentia, 2022)
﻿Dit handboek bevordert het inzicht in de techniek van kostprijsberekening en het gebruik ervan bij managementbeslissingen. De auteurs behandelen basisbegrippen en technieken van kostencalculatie, historische kostprijsberekening en resultaatbepaling, gebruik van kosten- en opbrengstinformatie bij het nemen van beleidsbeslissingen, strategische kosten en winstgevendheidsanalyse. - Handig werkinstrument voor managers op zoek naar inzicht in de wijze van kost- en winstbepaling. - Oefeningen achteraan in het boek helpen de lezer bij het instuderen van de stof.
Keywords: Accountancy