Wij weten van praten : overleg op school als cultuur en praktijk - De Ruytter, Geertrui, ....-; Martin, Anne, ....- (Brussel : Politeia, 2023)
Waarom en hoe wordt er overlegd op school? Dit themanummer geeft het woord aan auteurs die ‘weten van praten’. Ze spreken over overleg om te ... informeren delen organiseren leren en ontwikkelen presteren participeren connecteren samen te werken … Deze publicatie wil de kennis rond overleg in onderwijs vergroten en goesting geven om met nieuwe inzichten aan de slag te gaan. Het is als het ware een gids om mee proef te draaien in je school. Daarom bevat dit nummer bijdragen die de context van een school en van een organisatie in het algemeen onder de loep nemen: wat zijn belangrijke randvoorwaarden om overleg goed te laten verlopen? Welke rol spelen attitudes, vaardigheden en leiderschap? Wat heeft overleg te maken met connectie en het welbevinden, van mensen in je school of organisatie? En doen ook de infrastructuur en de beschikbare communicatiekanalen ertoe?
Met medewerking van de Vlaamse scholierenkoepel
Keywords: Beleid voeren in het onderwijs; Overleg