De magische apotheek : het mysterie van de zwarte bloem - Ruhe, Anna, ....-; Carls, Claudia, ....-; Orthel, David, ....- (Houten : Van Holkema & Warendorf, 2022)
Lucie heeft een groot geheim. Diep onder haar huis zit een verborgen ruimte: een magische apotheek! Hier worden magische geurtjes gebrouwen waarin enorme krachten schuilen. Lucie, haar buurjongen Mats en haar broertje Benno moeten voor de magische apotheek zorgen. Op een dag verdwijnt het meteoorpoeder, het belangrijkste ingredient van alle magische geuren. Zonder dit poeder kan Mats zijn vader niet genezen van de werking van het Liefdeloze Luchtje! In hun zoektocht naar de dief komen Lucie en haar vrienden terecht in Utrecht, bij een man die al heel lang niet meer in leven hoort te zijn. Lukt het Lucie en haar vrienden om het meteoorpoeder terug te vinden en de magische apotheek te redden?
Vanaf 9 jaar
Keywords: Avonturenverhaal; Geheim, magie; Lager Onderwijs