Vergeet mij niet : Anne Franks vrienden en vriendinnen - van der Molen, Janny, ....-; van der Linden, Martijn, ....- (Amsterdam : Uitgeverij Ploegsma, 2022)
Vriendschap was belangrijk voor Anne Frank. In het Achterhuis schreef ze in haar dagboek onder andere over haar vriendinnen Jacqueline van Maarsen en Hannah Goslar. En op een foto van haar tiende verjaardagsfeestje zien we Anne te midden van klasgenootjes als Ietje Swillens, Mary Bos, Martha van den Berg en Kitty Egyedi. Maar terwijl iedereen het aangrijpende verhaal van Anne Frank kent, is van de meesten van haar vrienden weinig bekend. Wat is hun verhaal? Janny van der Molen deed uitgebreid onderzoek naar deze kinderen en naar Peter Schiff, Helmut Silberberg, Juultje Ketellapper, Sanne Ledermann, Nanette Blitz en Peter van Pels. Twaalf indrukwekkende oorlogsverhalen zijn het resultaat die dankzij de samenwerking met de Anne Frank Stichting inhoudelijk zo dicht mogelijk bij de historische bronnen en feiten blijven.
12-14
Dit boek is tot stand gekomen in samenwerking met de Anne Frank Stichting. De auteur ontving voor het schrijven van dit boek een projectsubsidie van het Nederlands Letterenfonds.
Keywords: Jodenvervolging