Bakersprookjes : sprookjes om voor te lezen en te vertellen aan peuters en kleuters - Eijgenraam, Loïs, ....- (Zeist : Christofoor, 2021)
Peuters en kleuters genieten van herhalen en herhaling. Alles nóg een keer doen, nóg een keer horen, beleven. Bakersprookjes bevat bekende en onbekende verhalen waarin herhaling centraal staat. Herhaling waar een jong kind zo'n behoefte aan heeft. In het tweede deel van het boek schrijft Loïs Eijgenraam voor ouders, opvoeders, vakkrachten en vertellers over de waarde van de herhaalverhaaltjes. Ze legt uit hoe je er naar wens een spel van kunt maken, op schoot of op tafel, en ze komt met suggesties hoe bakersprookjes voor taalzwakke kinderen of NT2 ( kinderen met Nederlands als tweede taal) ingezet kunnen worden om de woordenschat uit te breiden. Alle kinderen kunnen 'taalplezier' beleven bij het luisteren naar bakersprookjes door het klankenspel, het voorlezen of het vertellen. Ze bewegen mee met het verhaal en de ritmes. Jong en oud beleeft samen plezier aan deze leescultuur.
3-5
Keywords: Sprookjes