Ik ben hier! - van Leeuwen, Joke, 1952- (Amsterdam : Em. Querido's Uitgeverij, 2022)
Met dit originele en meeslepende verhaal over een moedig meisje bewijst Joke van Leeuwen opnieuw haar grote meesterschap. Jona gaat na schooltijd altijd naar haar vaders kantoor. Terwijl hij hard aan het werk is, dwaalt ze door het gebouw. Op de dertigste verdieping ontdekt ze de trap naar het dak, waar ze op een saaie middag in slaap valt. Als ze wakker wordt en naar beneden gaat, is het gebouw compleet verlaten. En ze ziet dat er overal water is, dat wel tot voorbij de tweede verdieping komt. Alle anderen zijn al met boten geëvacueerd, alleen Jona zijn ze vergeten... Jona bedenkt een plan om de aandacht te trekken voor als ze haar komen zoeken. Wanneer zullen ze haar komen halen?
Vanaf 9 jaar
Keywords: Eenzaamheid