Matilda - Dahl, Roald, 1916-1990; Blake, Quentin, 1932-; Vriesendorpe, Huberte, ....- (Utrecht : Uitgeverij De Fontein Jeugd, 2022)
Matilda is briljant. Ze kan geweldig goed leren. Toen ze anderhalf was kon Matilda al praten als een volwassene, met 3 jaar kon ze lezen, en al vóór ze 5 was, las ze boeken van wereldberoemde schrijvers als Dickens, Hemingway, Kipling en Steinbeck. Maar haar ouders vinden haar maar lastig en behandelen haar als een onderkruipsel. Matilda besluit zich eens goed kwaad te maken. Ze bedenkt heel slimme straffen voor haar ouders. En als het hoofd van de school, juffrouw Bulstronk, haar ook wil aanpakken, ontdekt Matilda dat ze iets heel bijzonders kan.
Vanaf 9 jaar
Keywords: Humor