Geef mij maar ijs! - Van Hooff, Marieke, ....-; Geeraerts, Isabelle, ....- (Kalmthout : Pelckmans, 2022)
Flint woonde eerst op de Noordpool, maar daar smolt zijn iglo. In een plasje kun je niet wonen, dus verhuisde hij naar een doodgewone straat. Daar is hij best gelukkig, maar hij heeft één probleem: hij mist de kou. Flint gaat op zoek naar de plekjes waar hij zich het fijnste voelt: van donkere grotten tot diepvriesvakken in de supermarkt en nog veel meer plaatsen waar je zeker niet meteen aan zou denken. Kan hij een koud plekje helemaal voor zichzelf vinden?
Vanaf 8 jaar
Keywords: Klimaatverandering