Brand Activism - Verlegh, Peeter, ....- (Amsterdam : SWOCC, 2023)
Nike steunde Black Lives Matter, Patagonia streed voor de natuur en de HEMA voor diversiteit. Merkactivisme noemen we dat. In deze publicatie gaan we voorbij anekdotes en cases, en leggen we – aan de hand van literatuur en eigen onderzoek – een wetenschappelijk fundament onder merkactivisme. De effecten op consumenten, werknemers en investeerders worden besproken, en we geven denkmodellen en inzichten, waarmee je kunt bepalen of en hoe je merk–activist kan worden. Dit alles wordt geïllustreerd aan de hand van praktische voorbeelden.
Keywords: Marketing; Merken