Om nooit te vergeten : Hoe Remco de Vuelta won - Vandegoor, Christophe, ....- (Gent : Skribis, 2022)
Zo’n seizoen ga ik nooit meer hebben, zei Remco Evenepoel nadat hij wereldkampioen was geworden in Australië. De grandioze en imponerende manier waarop dwong alleen maar bewondering af. In het jaar 2022 is Remco Evenepoel geworden wie hij wil zijn, als renner en als mens. Een zware val in de Ronde van Lombardije van 2020 deed hem al vroeg in zijn leven beseffen dat alles relatief is. Hij dacht meer na over een aantal zaken en leerde bepaalde dingen los te laten. Een dag niet fietsen mag ook al eens. Het winnen van een monument als Luik-Bastenaken-Luik was bijzonder belangrijk: vanaf nu zou hij meespelen op het allerhoogste niveau. Die gedachte zorgde ervoor dat Evenepoel met rust in het hoofd naar de Ronde van Spanje kon toeleven. En daar gebeurde het: na maar liefst 44 jaar schonk Evenepoel België opnieuw een overwinning van een grote Ronde. Om nadien ook nog eens wereldkampioen te worden na een aanval op 55 kilometer van de finish! Christophe Vandegoor zat in de Vuelta drie weken lang in het spoor van Evenepoel, zijn ploegmaats en begeleiders, zijn ouders. Dit boek is een tijdsdocument van 2022, een jaar waarin hij voor het eerst LBL, de Vuelta en het WK won. Want die eerste keer vergeet je nooit meer.
Keywords: Evenepoel, Remco; Sport; Wielrennen