Werkboek geweldloze communicatie - Leu, Lucy, ....-; van der Veen, Pieter, ....-; van Soelen, Chiel, ....- (Rotterdam : Lemniscaat, 2023)
Dit helder geschreven Werkboek Geweldloze Communicatie van Lucy Leu (1947) helpt je bij de bestudering van de afzonderlijke hoofdstukken uit Marshall B. Rosenbergs boek Geweldloze Communicatie: Ontwapenend en doeltreffend. Het reikt verfrissende, praktische idee aan om Geweldloze Communicatie toe te passen in je eigen leven: hoe om te gaan met boosheid, conflicten op te lossen, beter te communiceren en anderen met meer mededogen tegemoet te treden. Voor mensen die individueel willen oefenen, biedt het werkboek idee om de principes van Geweldloze Communicatie in hun dagelijks leven in praktijk te brengen. Voor hen die in een groep willen oefenen, biedt het richtlijnen voor het opzetten van zo'n groep, opdrachten en activiteiten bij elk hoofdstuk van Rosenbergs boek, en strategie om als onderdeel van het leerproces te leren omgaan met problemen en situaties die zich vaak voordoen bij groepsprocessen. Voor trainers biedt het basismateriaal om zelf cursussen te ontwikkelen of om een reeds bestaand leerprogramma uit te breiden. De aanhangsels met suggesties, overzichtslijsten, literatuur en ander beschikbaar materiaal vormen een handig hulpmiddel voor verdere studie.
Dit werkboek is een handleiding bij het boek Geweldloze communicatie : ontwapenend en doeltreffend van Marshall B. Rosenberg
In samenwerking met het centrum Geweldloze Communicatie Nederland
Keywords: Communicatie