Virus : Corona in het verleden, heden en toekomst - Osterhaus, Ab, ....-; Palache, Bram, ....- (Amsterdam : Uitgeverij De Arbeiderspers, 2020)
Virussen zijn onderdeel van ons dagelijks leven, dat is voor velen van ons een nieuwe werkelijkheid. Ab Osterhaus en Bram Palache geven in Virus antwoord op vragen rondom het coronavirus: Waarom is dit geen gewoon griepje? Waarom hebben sommige mensen wel en andere geen tot weinig symptomen? Ben je besmettelijk zonder symptomen? Wat zijn de langetermijneffecten? Zijn mondkapjes wel of niet verstandig? Hoe cruciaal is ventilatie? Wat is belangrijker, een vaccin of een medicijn? Hoe weet je of een vaccin veilig is? Hoe verhoudt de WHO zich tot het RIVM? Hoe werkt de mutatie van een virus? Zijn er nog andere virussen in aantocht? Bestaan er ook ‘goede virussen’, virussen waar je gezonder of sterker van wordt?
Keywords: COVID-19.; Coronacrisis; Epidemieën; Geschiedenis; Virussen (geneeskunde).