Praten met kinderen en jongeren in crisissituaties : Life Space Crisis Intervention - Long, Nicholas J., ....-; Wood, Mary Margaret, ....-; Fecser, Frank A., ....- (Leuven : Lannoo Campus, 2022)
Werken met kinderen en jongeren die gedragsproblemen vertonen, is een moeilijke opdracht. Grenzen worden overtreden, intense emoties worden geuit, conflicten ontstaan. Als volwassene weet je niet altijd hoe de situatie te hanteren. LSCI, een therapeutische, verbale interventiemethodiek voor kinderen en jongeren in crisis, levert een methodiek om gericht met die emotie om te gaan, de relatie op te bouwen en het zelfdestructief gedrag te doen stoppen.
Keywords: Crisisinterventie; Jeugd; Jongeren; Kinderen