Zwijgen is goud : introvert in een extraverte wereld - Jansegers, Ellen, ....- (Antwerpen : Horizon, 2022)
Zowat een derde tot de helft van de wereldbevolking is in min of meerdere mate introvert. Maar wat wil dat concreet zeggen? In Zwijgen is goud belicht Ellen Jansegers alle aspecten van introversie. Wat het precies betekent, hoe het begrip is ontstaan, wat het met de hersenen doet en welke impact het heeft op relaties, werk en opvoeding. Ze gaat daarbij in tegen alle clichés en roept op om eindelijk de positieve kanten van introversie te erkennen. Ellen Jansegers wisselt theoretische inzichten af met persoonlijke anekdotes en getuigenissen van meer en minder bekende introverten, zoals premier Alexander De Croo, Sam De Bruyn, Stephanie Coorevits en prof. Stijn Baert.
Keywords: Gezondheid; Introversie; Zelfzorg