Welvaart zonder groei : Economie voor een eindige planeet - Jackson, Tim, ....- (Utrecht : Van Arkel, 2012)
Onze samenleving zit vast in een dilemma. We hebben enerzijds economische groei nodig om onze sociale zekerheid veilig te stellen. Anderzijds vragen we nu al meer van onze aarde dan ze kan dragen. Dit dilemma vormt het vertrekpunt van het boek "Prosperity without Growth" van de Britse professor Tim Jackson. Zijn zoektocht naar het verzoenen van ons verlangen naar een goed leven met de beperkingen van een eindige planeet, levert niet enkel een boeiende vraagstelling op. Jackson geeft ook aan hoe we er uit geraken. Hij schotelt ons een nieuw economisch model voor dat ecologische investeringen en een groene diensteneconomie centraal stelt.
Prosperity without growth: economics for a finite planet
Keywords: Duurzame ontwikkeling; Economische groei; Welvaart