Werken, zorgen, leven : naar een mantelzorgvriendelijk personeelsbeleid - Vande Gaer, Eva, ....-; Janssens, Sarah, ....- (Leuven : LannooCampus, 2018)
Welke impact heeft mantelzorg op je werksituatie? Hoe kan een mantelzorggesprek helpen wanneer het moeilijk loopt? Hoe implementeer je een mantelzorgvriendelijk personeelsbeleid in je organisatie? Het aantal werkende mantelzorgers neemt almaar toe. Toch blijft hun situatie vaak onzichtbaar. Een haalbare balans tussen werk en mantelzorg is voor hen een uitdaging. Een op de drie ondervindt er problemen bij, ook op het werk. Werken, zorgen, leven biedt een theoretisch kader, inspirerende getuigenissen en praktische tools om in jouw organisatie een beleid rond mantelzorg uit te werken. Een sterk mantelzorgvriendelijk personeelsbeleid ondersteunt werkende mantelzorgers in hun zoektocht naar oplossingen. Dat leidt tot minder stress en ziekteverzuim, en meer productieve en loyale werknemers.
Keywords: Mantelzorg