Zo schrijf je een rapport - Van Schie, Wouter, ....-; Smals, Harry, ....-; Noort, Paul, ....- (Groningen/Houten : Noordhoff Uitgevers, 2016)
Tijdens je hele studie stel je allerlei rapportages op, van projectverslagen tot en met je eindscriptie. Bij elk rapport, klein of groot, vraag je je af: hoe kom ik tot een logische opbouw, hoe schrijf ik alles precies op en hoe zorg ik voor een mooie vormgeving? Zo schrijf je een rapport wijst je de weg, via een praktisch achtstappenplan. Eerst bespreekt dit boek hoe je de benodigde informatie verzamelt en gestructureerd vastlegt. Daarna gaat het in op de inhoud van het rapport en op de vraag hoe je systematisch je eerste tekstversie uitwerkt. Vervolgens komen de illustraties en de vormgeving aan bod, inclusief omslag en titelpagina. Uiteraard is er ook aandacht voor zaken als inleiding, samenvatting, voorwoord en bronvermeldingen volgens de APA-richtlijnen. Het rapportageproces eindigt met een complete check op de inhoud, het taalgebruik en de vormgeving. Zo schrijf je een rapport biedt beproefde richtlijnen en geeft veel concrete voorbeelden. Het is een echt doeboek, dat goed aansluit op zowel hbo- als wo-niveau.
Keywords: Rapporteren