Innovatief ondernemen - Mulder, Ronald, ....-; ten Cate, Ritzo, ....- (Amsterdam : Pearson Prentice Hall, 2006)
Innovatief ondernemen gaat over ondernemen, als activiteit maar ook als mentaliteit. Ondernemen is namelijk meer dan een eigen bedrijf hebben. Een ondernemer is volgens de auteurs iemand die naar buiten kijkt, kansen ziet, risico's overziet en tot actie overgaat. En dat kan in een eigen bedrijf, maar ook binnen een bestaande organisatie - profit of non-profit. Ondernemen is leuk en bovenal is het te leren. Dit boek brengt de kunst van het ondernemen dichterbij. Met het businessplan als leidraad ontwikkelt de lezer stap voor stap ondernemerscompetenties. Na het lezen van het boek ben je ondernemer of op zijn minst ondernemender. Het boek is primair geschreven voor studenten in het hoger onderwijs die willen kennismaken met ondernemerschap. Het is ook geschikt voor de toekomstige ondernemer. De begeleidende website voorziet in aanvullende voorbeelden zoals een businessplan en een financieel werkblad. Voor docenten zijn er docentenhandleiding en Powerpoint-slides beschikbaar.
Keywords: Ondernemen