Marketingstrategie : van brein tot besluit - Bruins, Rolf, ....-; De Vries, Keimpe, ....-; Lier, Herman, ....-; Heijblom, Ruud, ....- (Amsterdam : Pearson Benelux, 2012)
In dit boek wordt marketingstrategie benaderd als een proces van denk- en doestappen. Idealiter denken we eerst na en handelen dan. De praktijk laat zich echter niet dwingen in regels of voorgeschreven volgordes. Dit boek respecteert de praktijk en probeert vanuit de theorie gereedschappen mee te geven aan marketingstrategen. Natuurlijk spelen methoden en modellen daarin een belangrijke rol. Deze komen uiteraard aan de orde, maar vormen niet het hart van dit boek. Strategisch denken is om twee redenen een hele kunst. In de eerste plaats vervlecht de marketingstrategie de organisatie, klanten en de toekomst met elkaar. In de tweede plaats vormt ons mensenbrein de basis van het strategisch denken. Kennis van het brein helpt om te begrijpen waarom en hoe we tot strategische marketingbeslissingen komen en wat de impact daarvan is. De kern van Marketingstrategie, van brein tot besluit bestaat uit het bijbrengen van het inzicht dat het strategisch marketingproces vergezeld moet gaan van een aantal belangrijke vragen. Dit boek helpt je om vanuit verschillende perspectieven vragen te stellen over wat de organisatie wil en kan, en daar op een gestructureerde manier antwoorden op te geven. Met behulp van voorbeelden, cases en leestips brengt dit boek theorie en praktijk samen. Aan de hand van vragen, samenvattingen en checklists kan de student zijn kennis toetsen. Marketingstrategie, van brein tot besluit is als verdiepende marketingliteratuur bedoeld voor het hoger economisch onderwijs. Voor iedereen die te maken heeft of krijgt met strategische commerciële beslissingen heeft dit boek toegevoegde waarde. Op de website www.pearsonxtra.nl staan de eText van het boek, powerpoints, een begrippentrainer, vragen en extra cases.
Keywords: Marketing