Meester in lesgeven : Zelfbewustzijn + pedagogie + didactiek + vakinhoud - Royackers, Jan, ....- (Lannoo Campus, 2023)
Magisch meesterschap. Je kunt het ongetwijfeld toedichten aan één van de leraren van wie je ooit les kreeg. Nu je zelf leraar bent of wilt worden, vraag je je waarschijnlijk af wat van een leraar een topleraar maakt. Met een aanpak die vertrekt vanuit je persoonlijke referentiekader geeft Meester in lesgeven je de manier om bewuste keuzes te maken op het vlak van pedagogie, didactiek en vakinhoud: keuzes die aansluiten bij waar je zelf voor staat, die onderbouwd zijn en die afgestemd zijn op iedere individuele leerling. Dit boek leert je hoe je actief meesterschap ontwikkelt en elke stap van de didactische cyclus in je lessen doorloopt. De combinatie van direct toepasbaar advies, wetenschap en verhalen uit de praktijk helpen je om van jouw klas de beste leeromgeving te maken.
Keywords: Didactiek; Onderwijs; Pedagogie