Associatiekaarten. - Stormpunt, ....- (Utrecht : Stormpunt)
Associaties zijn heel krachtig. Een geur doet je herinneren aan een vakantieland. Een bijzondere foto brengt je zo weer terug in dat moment. Met onze associatiekaarten geef je je associatievermogen een flinke boost! Wij gebruiken deze kaartensets voor kennismakingsoefeningen. Om nieuwe ideeën te bedenken of juist bij de afronding van een sessie. Gebruik trends, bekende organisaties, andere landen of dieren om jezelf óf een groep te prikkelen om hun vaste patronen te doorbreken.
Deze set met fotokaarten kun je voor allerlei werkvormen en oefeningen gebruiken. We geven je een paar tips, maar laat vooral ook je fantasie de vrije loop ! Zo gebruik je de kaarten: 1. als kennismakingsoefening door deelnemers een foto te laten kiezen die symbool staat voor iets waar ze blij van worden of voor hun werk, hun jeugd, een hobby... noem maar op ! 2. Als afsluitende oefening door een foto te kiezen die symbool staat van hoe ze een bijeenkomst hebben ervaren. Of geef mensen blind een kaart en laat hen er een passend verhaal bij verzinnen. 3. Als creatieve techniek waarbij je een foto gebruikt om nieuwe ideeën te bedenken voor het vraagstuk. Bijvoorbeeld: "Hoe kunnen we een muurschildering gebruiken om ons probleem op te lossen ?"
Keywords: Associatiekaarten; Creatieve kennismaking; Kennismakingstool