Vibe Check : find your vibe! - Watwat.be, ....- (Brussel : De Ambrassade, 2023)
Vibe check is een manier om met jongeren het gesprek aan te gaan over de emoties die ze dagelijks ervaren op sociale media. Want die stroom aan foto's, filmpjes en chatberichten kan zorgen voor heel wat plezier, maar ook voor onzekerheid en jaloezie. We reiken jongeren handvaten aan om met die emoties om te gaan.
Jongereninformatieplatform WAT WAT, Mediawijs en KU Leuven slaan de handen in elkaar om jongeren bewuster te leren omgaan met goede en slechte emoties door sociale media. De organisaties lanceren 'Vibe Check', een veelzijdige informatiecampagne van TikTok tot een methodiek voor klasgesprekken waarmee jongeren zelf leren welke content een goede of minder goede impact heeft op hun mentaal welzijn
Keywords: Methodiek klasgesprekken; Sociale media