Gamedidactiek : het hoe en waarom van spellen in de les - Koops, Martijn C., ....- (Amsterdam : Uitgeverij Didactica, 2017)
Spellen en computergames worden steeds meer ingezet in de les. Dr. Martijn C. Koops legt uit wat het nut van spellen in de les is. Waarom en hoe kun je spellen inzetten in je les? Dit boek is opgedeeld in twee delen. Deel 1 "Het nut van spellen in de les" geeft antwoord op vragen als: Wat kun je leren van het spelen van een spelletje? Welke meerwaarde heeft een spel in de les? Wat is het verschil tussen gamifi cation en educatieve spellen? Wat voor soort spel heb ik nodig? Hoe kan ik beoordelen of een spel geschikt is voor mijn les? Hoe geef ik een spel een slimme plek in een lesopzet? Wat voor verschillende soorten zijn er, en hoe kunnen deze worden gebruikt om verschillende leerdoelen te bereiken? Deel 2: "Spellen ontwerpen voor de les" licht aan de hand van praktijk voorbeelden toe hoe je een spel kunt ontwerpen dat past bij jouw specifieke leerdoel.
Keywords: Actief leren; Gamen; Onderwijs