Kwalitatief onderzoek voeren in de praktijk : tips & tricks voor criminologen en andere sociale wetenschappers - Breuls, Lars, ....-; Bougrine, Jasmien, ....- (Brussel : ASP Academic & Scientific Publ., 2022)
In dit boek staat de uitdagende, soms onvoorspelbare praktijk van kwalitatief onderzoek voeren centraal. Op basis van concrete getuigenissen en blikverruimende voorbeelden bieden de auteurs praktijkgerichte handvaten aan zowel studenten kwalitatief onderzoek als aan (beginnende) kwalitatieve onderzoekers. Dit boek vormt daarom een mooie aanvulling op bestaande basishandboeken kwalitatief onderzoek. Hoewel het boek zich primair richt op criminologen, zijn de voorbeelden en tips & tricks ook relevant voor studenten en onderzoekers in de ruimere sociale wetenschappen.
Keywords: Sociaalwetenschappelijk onderzoek