Superorganisatiekaarten. - Stormpunt, ....- (Utrecht : Stormpunt)
Hoe zou IKEA, Starbucks of Lonely Planet jouw probleem oplossen? Door vanuit een andere organisatie naar een vraagstuk te kijken kom je snel op nieuwe ideeën! Met deze superorganisatie associatiekaarten wordt het nóg makkelijker om het perspectief van andere organisaties te gebruiken in je brainstormsessie.
Een probleem bekijken vanuit het perspectief van een andere organisatie geeft altijd nieuwe ideeën. Laat je inspireren door deze superorganisaties! Zo gebruik je de kaarten: Kies een organisatiekaart uit die je aanspreekt of pak blind een kaart van de stapel. Let er wel op dat het een organisatie is waar jij en/of de groep waarmee je werkt bekend mee is. Som daarna op waar de organisatie om bekend staat. Om welke produkten, diensten, communicatie of andere bijzonderheden staat deze organisatie bekend? Vervolgens vertaal je deze eigenschappen naar het vraagstuk waar je mee bezig bent en bedenk je nieuwe oplossingen. Hoe zou IKEA het probleem oplossen? En wat voor nieuwe ideeën krijgen we als we vanuit onze "Starbucks bril" naar het vraagstuk kijken?
Keywords: Associatiekaarten; Oplossingsgericht denken; Superorganisatiekaarten