Landenkaarten. - Stormpunt, ....- (Utrecht : Stormpunt)
Andere landen, culturen en gebruiken bieden een schat aan inspiratie. Bedenk nieuwe ideeën door je onder te dompelen in een ander land (“hoe zouden de Grieken dit oplossen?”), of gebruik de landenkaarten tijdens icebreakers of opwarmoefeningen. Zo geef je je sessie een internationaal tintje!
Andere landen geven ons altijd enorm veel inspiratie. De omgevind, de cultuur en gebruiken, het eten... je kunt er alle kanten mee op. Dat maakt deze landkaarten meteen ook zo divers ! Zo gebruik je de kaarten: Kies een trendkaart uit die je aanspreekt of pak blind een kaart van de stapel. Let er wel op dat het een trend is waar jij en/of de groep waar je mee werkt bekend mee is. Bedenk vervolgs specifieke kenmerken van het land. Waar staat het land bekend om? Denk zo breed mogelijk: van geschiedenis en cultuur tot interessante gebruiken. Gebruik de landen vervolgens om nieuwe ideeën te bedenken. Hoe zouden ze het probleem in Afrika oplossen? En in Mongolië? Je kunt de kaarten natuurlijk ook heel goed gebruiken voor een kennismakingsoefening. Welk land uit de set vonden de mensen echt een aanrader? Of waar wil je graag nog een keer naartoe?
Keywords: Associatiekaarten; Kennismaking; Landenkaarten