De klimaatschok : 20 oplossingen voor overheid, bedrijven en burgers in België - Noels, Geert, 1967-; Eggermont, Kristof, ....-; Denoyelle, Yanaika, ....- (Tielt : Lannoo, 2023)
Om aan de Europese klimaatambities tegemoet te komen, heeft België nog maar 28 jaar om volledig klimaatneutraal te worden. Concreet betekent dat zo'n 115 miljoen ton minder CO2-uitstoot. De klok tikt, maar in De klimaatschok tonen Geert Noels en zijn team van Econopolis dat het kan. Samen met een panel van klimaatexperts berekenden zij de impact van twintig realistische klimaatoplossingen: van technologische precisielandbouw over nieuwe vormen van kernenergie tot het hergebruik van industriële restwarmte via warmtenetten. Vooruitgang is niet het probleem, maar net de oplossing. De vindingrijkheid en wilskracht van de mens kan veel problemen oplossen.
Keywords: Klimaatbeleid; Mileubeleid