Paniek en hoe het aan te pakken - Schruers, Koen, ....-; Broeckx, Saskia, ....- (Leuven : Lannoo Campus, 2023)
Waarom ontwikkelt iemand juist een paniekstoornis? Hebben vrouwen echt meer last van paniek dan mannen? Hoe kun je paniekaanvallen uitlokken of erger maken? Wat leert onderzoek ons over de aanpak van paniek? Een op de vier krijgt ooit een paniekaanval. Een op de dertig heeft er jarenlang last van en ontwikkelt een paniekstoornis. Zo komt een paniekstoornis dus ongeveer even vaak voor als een maagzweer. Mensen met paniekklachten zoeken naar allerlei oplossingen, maar komen vaak op de verkeerde plaatsen terecht, waardoor ze verstoken blijven van de juiste hulp, terwijl die wel degelijk bestaat. Het resultaat: aanhoudende klachten. Een beter begrip van het fenomeen paniek kan dat voorkomen. Dit boek, dat put uit jarenlange ervaring met patiënten en onderzoek, geeft je een kijkje in de spreekkamer en in het laboratorium, en ontkracht hardnekkige mythes en misverstanden.
Keywords: Angsten, fobieën; Paniek