Goed genoeg ouderschap - De Botton, Alain, ....-; Moerdijk, Henk, ....- (Amsterdam : Uitgeverij Atlas Contact, 2023)
Hoe je je kinderen tot tevreden, interessante en veerkrachtige mensen kunt opvoeden. Als je ergens hulp bij kunt gebruiken dan is het wel het opvoeden van kinderen. Een fijn idee: de ideale opvoeding bestaat niet. Op zijn kenmerkende lichtvoetige wijze geeft Alain de Botton levenslessen aan ouders, waaronder hoe je ‘nee’ moet zeggen, hoe je onder de oppervlakte van ‘slecht’ gedrag moet kijken om de kern van wat er aan de hand is te vinden, hoe je een kind kunt aanmoedigen om oprecht aardig te zijn en hoe je om moet gaan met puberale humeurigheid. In plaats van te streven naar perfectie, zo betoogt De Botton, is het in feite de taak van elke ouder om een kind voorzichtig te begeleiden in de onvolmaakte aard van alles. Goed genoeg ouderschap is een intelligente gids voor het opvoeden van een kind dat op een dag zal terugkijken op zijn kindertijd met precies de juiste mix van dankbaarheid, humor en liefde.
Keywords: Opvoeding; Ouderschap