Succesvol digitaliseren : projectmatig werken van idee naar oplossing - Albertijn, Micha, ....-; Van Riel, Karolien, ....- (Wommelgem : Van In, 2023)
Elke organisatie, afdeling en werknemer wordt vroeg of laat geconfronteerd met een nieuwe, digitale aanpak voor taken die vroeger op een andere manier werden gedaan. Dit vereist een nieuwe set kennis en skills van iedereen die met deze digitale initiatieven te maken krijgt. Succesvol digitaliseren wil elke student of (toekomstige) professional, ongeacht de opleiding of achtergrond, de handvaten bieden om met deze digitalisering te kunnen omgaan.
Het boek bestaat uit vijf delen: Deel 1 geeft een grondige inleiding in de fundamenten van projecten initiëren en uitvoeren Deel 2 gaat dieper in op de noden van organisaties en bedrijven en hoe deze kunnen omgezet worden naar vereisten voor digitale oplossingen Deel 3 beschrijft het effectief uitvoeren van digitale projecten en de verschillende fases die hierbij aan bod komen Deel 4 gaat iets dieper in op een aantal topics die binnen digitlae projecten cruciaal zijn voor het succes ervan: risicomanagement, teammanagement, inschattingen maken … Deel 5 bespreekt de verschillende ontwikkelstrategieën en helpt de student een overwogen keuze te maken tussen onder andere Agile en Waterfall
Succesvol digitaliseren is een leidraad voor het uitvoeren en opvolgen van digitale projecten. Het handboek zorgt ervoor dat studenten uit alle richtingen, of ze nu IT, marketing, vastgoed … studeren, een inzicht krijgen in de projectwerking waar ze later ongetwijfeld mee te maken zullen krijgen.
Keywords: Digitale initiatieven; Digitaliseren; Projectmatig werken