Van hart tot hart : inspiratie vanuit het jonge kind - Singh, Binu, ....- (Kalmthout : Pelckmans, 2023)
Met dit boek wil Binu Singh een stem geven aan kinderen tussen 0 en 6 jaar en jou uitnodigen om vanuit hun perspectief te kijken naar je eigen leven en de samenleving. Ze roept warm op tot meer aandacht voor onze vroege kinderjaren. Dat doet ze met inspirerende quotes en korte teksten over thema’s als het innerlijke kind, veilige hechting, toxische stress, helen in verbinding, moederkracht, vaderkracht, zelfzorg en sociale steun. Binu Singh verbindt wetenschap en wijsheid en vertaalt die naar een breed publiek van volwassenen in verschillende rollen rondom het jonge kind: ouders, grootouders, familie en vrienden, pedagogische medewerkers, leerkrachten, hulpverleners, gerechtswerkers en beleidsmakers. Die combinatie is uniek.
Keywords: Hulpverlening; Kinderen; Levenskunst; Onderwijs; Opvoeding; Zelfontplooiing