Een nieuwe vriend - Hanssen Sr., Leander, ....-; van der Raad, Madeleine, 1978- (Averbode : Averbode, 2023)
Op een avond liepen Marie en Lucas met het hondje door de Meidoornstraat. Halverwege de straat leunde een oude man tegen een huis. (...) Toen Lucas omkeek, zag hij dat de man hen volgde met zijn ogen. 'Die man stond daar gisteren ook al', zei Lucas met gedempte stem. 'Hij staat daar altijd', zei Marie. 'Waarom?' Marie haalde haar schouders op. 'Weet ik toch niet. Hij zal daar wonen zeker.' 'Een enge man, vind ik', zei Lucas. 'Hoe heet hij?' 'Weet ik niet.' 'Enge man', herhaalde Lucas.
Doelgroep: Lager onderwijs, 2e en 3e graad
Keywords: Meeleef